Polskie jabłka to nie tylko pyszne owoce, które idealnie nadają się do przygotowania różnorodnych potraw, ale także istotny element polskiej tradycji kulinarnej.
Ze względu na swoją wyjątkową jakość i smak, polskie jabłka są doceniane przez kucharzy i smakoszy na całym świecie. Bogate w składniki odżywcze, witaminy i błonnik, są doskonałym dodatkiem do sałatek, deserów i innych dań. Bez wątpienia polskie jabłka są jednym z najlepszych produktów, jakie oferuje nasza kuchnia i powinny być obecne w każdym domu.
Fundacja Krajowej Grupy Spożywczej S.A. „Pomaganie krzepi” serdecznie zaprasza Koła Gospodyń Wiejskich do udziału konkursie kulinarnym pn. „Jabłkowa pokusa”! To doskonała okazja, aby zaprezentować swoje kulinarne umiejętności i podzielić się regionalnymi przepisami z innymi. Konkurs skierowany jest do Kół Gospodyń Wiejskich zarejestrowanych w Krajowym Rejestrze KGW.
Co należy zrobić, aby wziąć udział w Konkursie kulinarnym?
Etap I – polega na przesłaniu przez Koło Gospodyń Wiejskich przepisu autorskiego dania, którego jednym z głównych składników jest jabłko. Zgłoszenia konkursowe należy przesłać poprzez generator wniosków (www.pomaganie-krzepi.pl/generator) do dnia 4 czerwca o godz. 23:59.
Do drugiego etapu zostanie zaproszonych 24 Kół Gospodyń Wiejskich.
Etap 2 – polega na przygotowaniu (z możliwością podgrzania/wykończenia dania w Akademii Kulinarnej Studio A w Toruniu) i zaprezentowaniu przed Komisją konkursową dania, do którego przepis został przesłany w Etapie I.
Drugi etap Konkursu odbędzie się w dniu 7 lipca 2023 r. w Akademii Kulinarnej Studio A w Toruniu.
Na uczestników II Etapu Konkursu czekają cenne nagrody rzeczowe i wiele pozytywnych emocji podczas wspólnego gotowania już 7 lipca w Toruniu! Drogie Członkinie KGW, nie czekajcie dłużej i zgłaszajcie swoje przepisy na „jabłkową pokusę” już dziś! To będzie wyjątkowe doświadczenie, które na długo zostanie w Waszej pamięci!
Regulamin Konkursu
Źródło: https://www.pomaganie-krzepi.pl/