Poradnik Dobrych Praktyk Higienicznych Wytwarzania Serów i Innych Produktów Mleczarskich w Farmerskim Przetwórstwie Mleka

k2_items_src_aa318ccd26e4d0ff06f9b7c76285298d

 

Fundacja Europejski Fundusz Rozwoju Wsi Polskiej zaprasza do zapoznania się z publikacją pn. „Poradnik Dobrych Praktyk Higienicznych Wytwarzania Serów i Innych Produktów Mleczarskich w Farmerskim Przetwórstwie Mleka”. Opracowanie przygotował dr Mirosław Sienkiewicz w ramach Forum Inicjatyw Rozwojowych Fundacji Europejski Fundusz Rozwoju Wsi Polskiej.

Poradnik skierowany jest do małych podmiotów działających na rynku spożywczym na niewielką skalę (przetwórstwo farmerskie i rzemieślnicze) i koncentruje się na tych elementach procesu produkcji przetworów mlecznych, które niosą ryzyko zagrożenia zdrowotnego, mogącego negatywnie oddziaływać na bezpieczeństwo konsumentów.

Z treścią poradnika można zapoznać się tutaj: Forum Inicjatywy Rozwojowych / Raporty 2017

Źródło: http://www.efrwp.pl/

 

Facebook
Twitter
Email

Newsletter

Co miesiąc najlepsze teksty WW w Twojej skrzynce!

Newsletter

Co miesiąc najlepsze teksty WW w Twojej skrzynce!